BUSTAMANTE är egentligen namnet på en liten by nära Santander i norra Spanien och det är där vårt familjenamn kommer ifrån. Fast vi kan spåra familjeträdet hela vägen till 1400 talet, så är företaget inte alls så gammal!

Vi grundade företaget januari 2009 som ett litet familjeprojekt. Det var en tillfällighet, en gammal familjerelation som tände gnistan. Intresse för bra mat fanns ju redan i vår ”DNA” och en dag, när frågan kom upp i en diskussion med Rafael Alonso om att importera hans utomordentlig ekologisk olivolja Oro del Desierto till Sverige, så satte vi igång Bustamante Promotions!

Tanken var att vi (särskild den yngre generationen) skulle lära oss allt om att starta och driva eget företag. Vi började i en liten skala, men valde väldigt noggrant vilka kunder vi skulle vilja jobba med; Kunder som hade ett stor intresse för ekologiska produkter och prioriterade kvaliteten högst av allt. Några topprestauranger vi började med och som är kunder även idag är Vendel, Årstiderna och Bloom in the Park. Den positiva responsen från dessa kunderna hjälpte oss att fortsätta och satsa vidare och idag har vi kunder i hela Sverige. Från att enbart importera Oro del Desierto’s ekologiska olivoljan, så har vi idag ett sortiment av naturliga och ekologiska produkter från ett 20-tal olika leverantörer. Vi utvecklade först sortimentet från Spanien (iberico skinka, tryffel, saffran, sardeller, mm.), sedan kom ekologiska produkter bland annat kokosprodukter och kryddor från Sri Lanka. Vi undersöker nu ett antal intressanta nya produkter från Grekland, Italien, Portugal och Österrike.

Vi importerar oförglömliga smakupplevelser!

Asif, Sabina, Yasmin och Daniel
BUSTAMANTE PROMOTIONS AB