Vår historia

BUSTAMANTE är namnet på en liten by nära Santander i norra Spanien och det är där vårt familjenamn kommer ifrån. Familjeträdet kan spåras hela vägen bak till 1400-talet, men företaget är inte alls så gammalt!

Vi grundade företaget januari 2009 som ett litet familjeprojekt. Det var en tillfällighet, en gammal familjerelation som tände gnistan. Intresse för bra mat fanns redan i vårat “DNA” och en dag, när frågan kom upp i en diskussion med Rafael Alonso om att importera hans utomordentliga ekologiska olivolja Oro del Desierto till Sverige, så satte vi igång Bustamante Promotions!

Tanken var att vi (särskilt den yngre generationen) skulle lära oss allt om att starta och driva ett eget företag. Vi började i en liten skala, men valde väldigt noggrant vilka kunder vi skulle vilja jobba med; Kunder som hade ett stort intresse för ekologiska produkter och prioriterade kvaliteten högst av allt. Några topprestauranger vi började med och som är kunder även idag är Vendel, Årstiderna och Bloom in the Park. Den positiva responsen från dessa kunderna hjälpte oss att fortsätta och idag har vi kunder i hela Sverige.

Från att enbart importera Oro del Desierto’s ekologiska olivolja, så har vi idag ett sortiment av naturliga och ekologiska produkter från ett 20-tal olika leverantörer. Vi utvecklade först sortimentet från Spanien (iberico skinka, tryffel, saffran, sardeller, mm.), sedan kom ekologiska produkter bland annat kokosprodukter och kryddor från Sri Lanka. Vi undersöker kontinuerligt nya intressanta produkter från framförallt Medelhavstrakterna för att fortsätta inspirera svenska folket till oförglömliga smakupplevelser!

Asif, Sabina, Yasmin och Daniel
BUSTAMANTE PROMOTIONS AB

produkter