Rafael Alonso Aguilera
Ett familjeföretag som odlar och producerar den prisbelönta ekologiska (KRAV) olivoljan ORO DEL DESIERTO på sin gård vid öknen i Tabernas, Almeria. De har valt att odla fyra distinkta olivsorter; Lechin, Arbequina, Hojiblanca och Picual och varje olivsort skördas och pressas var för sig vilket resulterar i fyra olika ekologiska gårdsproducerade mono-varietala olivoljor av allra högsta kvalitet!
Rankar #1 på The Worlds Best Organic Olive Oils 2014/2015 
Torrevella – SOTARONI
Beläget i Mariola nationalparken i Alcoy (Alicante) har diverse odlingar, men det är deras enastående lagrade vinäger SOTARONI som får beröm av både proffs och konsumenter. Vi importerar en Sweet Pedro Ximenez (som är namnet på druvan) Gran Reserva 25yrs och Sweet Muscat Reserva 12yrs. Dessa vinägrar lagras och framställs enligt SOLERA metoden.
Isla Cies – CANTABRICVM
Producerar en av dom mest komplexa och delikata smaker – lagrade sardeller från Cantabriska havet med varumärken CANTABRICVM och Cabo Prior! De är lagrade i 12 månader och har beskrivits som “de bästa jag har någonsin smakat” av inte bara Leif Mannerström, men också av andra veteraner som Christer Svantesson och Nobelkocken Johnny Johansson (och de är inte ensamma om det)! Att producera sardeller i världsklass innebär många olika moment som är både precisa och arbetsintensiva – ett riktigt kulinariskt mästerverk! 
Trufapasión
Levererar färsk tryffel – gastronomins svarta diamant! Tryffeln “jagas” med tryffelhundar från egna skogar nära Estadilla som ligger söder om Pyrineérna. Trufapasión levererar svart vintertryffel (Tuber Melanosporum Vitt) samt sommartryffel (Tuber Aestivium). Förutom färsk tryffel när det är säsong, producerar de ett antal “mästerverk” med tryffel. (SMAKUPPLEVELSER)
IBESA – Ibérico de bellota D.O. Valle de Los Pedroches (Cordoba)
Iberico de bellota skinka eller “pata negra” som det också kallas är verkligen en unik produkt. Grisar av Ibericorasen har en speciell egenskap att samla intramuskulärt fett. Detta, i kombination med kost (i detta fallet är det “bellota” avgörande. dvs ekollon som bidrar med den nötiga smaken), klimat och kunskap resulterar i en lufttorkad skinka i en klass för sig själv. Den skyddade ursprungsbetäckningen Valle de Los Pedroches är ett av fem områden som producerar äkta Iberico de Bellota.

Porto Muiños
Skördar naturliga och ekologiska (KRAV) alger från Galiciens kust. Galicien ligger vid Atlantkusten i nordvästra Spanien vilket innebär att algerna växer i rena, kalla och väl syresatta vatten. Sju olika sorters alger skördas från sina naturliga växtplatser på ett hållbart sätt med hänsyn till deras växtperioder och omgivning. Alger, som är havets grönsak, har mycket näring och betraktas som framtidens mat!
Fundación Valle Salado de Añana
En stiftelse vars målsättning är att återuppbygga saltutvinningen i Valle de Añana (Alava – Spanien). Salt har utvunnits från en bergskälla i denna vackra dalen sedan Romartiden, men hela dalen föll som offer för den moderna processindustrin på 40-talet. Stiftelsen började att återuppbygga ruinerna enligt de gamla modellerna och metoderna. Saltet utvinns nu på ett helt miljövänligt sätt utan andra medel än gravitationskraft, solenergi och lite hård arbete. Vinsten används för att finansiera återuppbyggnaden. UNESCO kandidat.
Azafrán La Carrasca
Ekologisk (KRAV) saffran av mycket hög kvalitet. Detta saffran är “single estate” vilket innebär att hela skörden kommer från samma familjegård (i Teruel, Spanien) och har ett garanterat ursprung och kvalitet. I Sverige används saffran mest för lussebullar och konditori, men i södra Europa och Asien används saffran även i matlagning (en klassiker är PAELLA i Spanien!). XX% av värdens saffran används dock av läkemedelsindustrin för sina hälsofördelar!
Bodegas Capirete – Sherryvinäger D.O.P. Vinagre de Jerez
Sherryvinäger kommer som namnet indikerar, från Jerez de la Frontera i västra Andalusien eller “Sherry” som regionen kallas på engelska. Sherryvinäger produceras precis som Sherryvin enligt SOLERA metoden, där vinet eller vinägern lagras i ekfat under olika antal år. Den klassiska torr Sherryvinäger görs med druvan Palomino, men vill man ha en sötare mustigare karaktär, då väljer man druvan Pedro Ximenez (eller PX som den också heter). Capirete har Solera 4 år, 8 år, 20 år och 50år samt en PX. (SMAKUPPLEVELSER).
Arrocerias Antonio Tomás – Santo Tomás
Paellaris av sorten BOMBA (arroz bomba) med D.O.P. Arroces de Valencia. En särskild sorts ris som passar utmärkt till PAELLA då den har låg stärkelse och håller sin struktur trotts att den sväller över 2 ggr sin storlek. Arroces Antonio Tomás är ett mångårig familjeföretag som har egna risodlingar i La Albufera lagunen (Valencia – Spanien) som är idag ett skyddad naturreservat Parque Natural.

Liberato Muñoz – “Pimentón Ahumado” D.O.P de La vera
Pimentón ahumado (rökt spansk paprika) är en klassisk och viktig kondiment i spansk matlagning då den ger en speciell rökig karaktär och inte minst en fin röd färg. Liberato Muñoz producerar en av de få ekologiska (KRAV) Pimentón de la Vera – Monje de Juste.
Luis Escuris Batalla – Lo Bueno kvalitetskonserver
Familjeföretag från La Coruña i Galicien (Spanien) med en lång tradition och kunskap om hur man konserverar fisk – det märks direkt när man öppnar en burk. Galicien förknippas i Spanien med havet, fiske och skaldjur.
BIOANDALUS – ekologiska oliver
Familjeföretag från Jaen (Andalusien) som selekterar de finaste ekologiska (KRAV) oliver och grönsaker.
Andres Gaviño – Tortas de Aceite Gaviño
Traditionella och populära “tortas de aceite” från Andalusiens huvudstad Sevilla – helt naturliga kakor som är handgjorda. Anis, apelsin (från Sevilla såklart!) och rosmarin!
Mermeladas Elasun – marmelader och geleér
Elena och Asun väljer de bästa frukterna från odlarna i Aragon och gör sina egna recept. Här kan man definitivt prata om hantverk – de gör allting själva!
CECIL Organic – ekologiska produkter från Sri Lanka
Ekologisk (KRAV) Kokosolja och kokosprodukter, ekologiska soltorkade frukter och färska ekologiska kryddor – odlade av bönder som äger och arbetar med sina egna odlingar. Cecil betalar premiumpriser för att få den bästa kvalitén och hjälper hela tiden bönderna med kunskap om moderna och hållbara odlingsmetoder.