Välj rätt olivolja från Oro del Desierto

Välj rätt olivolja från Oro del Desierto

Vi importerar den KRAV-certifierade ekologiska gourmetolivoljan Oro del Desierto (öknens guld), en prisbelönt extra jungfru olivolja som produceras av familjen Rafael Alonso på deras egen gård i Tabernas, Almeria. Oro del Desierto framställs av ekologiskt odlade oliver av högsta kvalitet och har en max surhetsgrad på 0’1 vilket är den lägsta på skalan och ett tecken på felfri kvalitet.

Oro del Desierto skördar sina oliver tidigt, dvs i mitten av oktober vilket ger oljor med fräschare smak. Oliverna plockas varsamt och kallpressas 4 – 5 timmar efter plockningen. Temperaturen under hela extraktionsprocessen överstiger aldrig 27 grader. Resultatet är en av världens absolut bästa ekologiska olivoljor.

Olivolja är det enda matfett som utvinns direkt från en frukt och det är just denna unika egenskapen som bidrar till att den har antioxidanter, vitaminer, Omega 6 och inte minst olika smaker! Precis som vindruvor, äpplen, eller andra kultiverade frukter, så finns de flera tusen olika olivsorter med olika färgnyanser, storlekar och smaker.

De olika olivsorterna

Oro del Desierto odlar fyra olika olivsorter: Lechín, Arbequina, Hojiblanca och Picual som skördas och pressas var och en för sig vilket innebär att vi erbjuder fyra olika olivoljor med distinkta smaker. Av dessa görs sedan även en blend eller Coupage. Alla Oro del Desiertos olivoljor är ekologiska och av samma höga kvalitet, men var och en har sin egen karaktär;

Lechin: Len, ”gräddig” och aromatisk med diskret pepprighet
Arbequina: Aromatisk, nötig med rejäl pepprighet
Hojiblanca: Fruktig, blommig, med toner av nougat
Picual: Intesiv och gräsig med en lång eftersmak
Coupage: Blend av Arbequina (25%), Hojiblanca (50%) och Picual (25%) som resulterar i en välbalanserad och rund smak.

Läs mer om olivolja

Guide Inspiration Olivolja