En klassisk och allsidig spansk rätt som passar lika bra till tapasbordet som till en picknick eller en snabblagad lunch. Ensaladilla Rusa är enkel att anpassa efter smak och tillgängliga ingredienser, men här presenterar vi Bustamantes variant av denna läckra röra.
Ingredienser (2 personer):
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- Kapris
- 1 burk tonfisk - Atún Claro
- 4 potatisar (gärna fasta)
- 3-4 ägg
- Majonnäs
- Salt och peppar
- Olivolja Hojiblanca
Tillagning:
-
Koka potatisarna tills de är mjuka men fortfarande fasta. Hårdkoka äggen.
-
Hacka paprika och lök i små kuber (ca 0,5 cm) och lägg i en skål.
-
Låt tonfisken rinna av och tillsätt den i skålen. Blanda ingredienserna.
-
Skölj den kokta potatisen i kallt vatten och skär den i ca 1 cm stora kuber.
-
Hacka de kokta äggen i små bitar och tillsätt potatis och ägg i skålen.
-
Rör ner majonnäs, lite i taget, tills röran får önskad konsistens och krämighet.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Låt gärna röran vila i kylskåp i minst en timme innan servering för bästa smak.
-
Ringla över en generös skvätt Hojiblanca-olivolja precis innan servering för en extra fruktig och blommig smak och toppa med kapris.
Serveringstips: Servera som en tapasrätt med tortas, bröd eller kex, som fyllning i en baguette, eller som tillbehör till grillat. Anpassa rätten genom att tillsätta gröna ärter, morötter eller oliver för extra smak och textur. Addera jalapeños för att efterlikna "Spicy Tuna" - bara du sätter gränserna!
¡Buen provecho!